Oplev Bhutan

Vi passer på dine persondata


Persondatapolitik

Gældende fra maj 2018

Den 25. maj 2018 trådte en ny lov om persondatapolitik i kraft. Vi overholder naturligvis lovgivningen, og du kan læse nærmere om vores persondatapolitik herunder. Har du spørgsmål, er du altid velkommen til at kontakte os.


Dataansvarlig

Dataansvarlig er Don Quijote Rejser. Beskyttelsen af dine personoplysninger er vigtig for os. Beskyttelsen reguleres af GDPR, General Data Protection Regulation á 25. maj 2018. Nedenfor kan du læse om, hvordan vi håndterer dine personoplysninger, og hvilke rettigheder du har. Hvis du vil kontakte os, skal du rette henvendelse til Don Quijote Rejser på telefon 6151 3331 eller e-post jmog@quijote.dk.


Hvilke personoplysninger indsamles?

De personoplysninger, som vil blive behandlet, omfatter, men er ikke begrænset til, navn, fødselsdato, køn, adresse, e-mailadresse og telefonnummer.

Vi vil endvidere behandle oplysninger som registreres i forbindelse med bestillingen, f.eks. rejsemål, ønsker om specialkost eller særlige oplysninger fra dig om din helbredstilstand som er relevant for kunne gennemføre rejsen.

Personoplysningerne vil blive leveret af dig i forbindelse med bestilling af en rejse eller nyhedsbrev.


Formålet med behandlingen af personoplysninger

Dine personoplysninger vil blive behandlet for at vi kan opfylde vores forpligtelser over for dig. Disse forpligtelser kan f.eks. bestå i at levere den rejse eller de tillægsydelser som du har bestilt.

Dine personoplysninger vil også blive behandlet, for at vi kan opfylde vores forpligtelser i henhold til lovgivningen f.eks. vedrørende sikkerhed. Behandlingen kan også omfatte oplysninger om kommunikation mellem dig og os f.eks. notater om spørgsmål og klager.

Ud over de ovenfor anførte formål giver du også samtykke til at dine personoplysninger kan anvendes til nedennævnte formål samt danne grundlag for vores markeds-og kundeanalyser, risikohåndtering og statistik for at kunne give dig bedre rejsetilbud og bedre service.

Hvis du har tilmeldt dig som modtager af vores nyhedsbrev, vil vi anvende dine personoplysninger til at give dig informationer om nye rejser eller rejseforedrag. Du kan når som helst ved hver markedsføringshenvendelse framelde sådanne tilbud. Hvis du ikke skriftligt har frabedt dig direkte markedsføring, vil du op til 2 år efter din seneste henvendelse modtage informationsmails.

Ved at give oplysninger om din helbredstilstand, accepterer du, at vi behandler disse personoplysninger med det formål at gennemføre rejsen på den sikkerhedsmæssigt mest forsvarlige måde. Helbredsoplysninger bruges aldrig til statistik, markedsundersøgelser eller markedsføring.


Opbevaring af personoplysninger

Vi opbevarer personoplysninger, så længe det er nødvendigt for at opfylde de ovennævnte formål. Vi gemmer normalt dine personoplysninger i 5 år fra datoen for din sidste rejse eller fra kontakt med os generelt. Hvis du har registreret dig for at modtage nyhedsbrev eller tilbud, gemmer vi dine personoplysninger, så længe du ønsker at fortsætte med at modtage dette.

I nogle tilfælde må vi muligvis opbevare data i længere tid, når det kræves ved lov (fx bogføringslovgivningen) eller klager.


Hvem behandler personoplysningerne?

Dine personoplysninger behandles af vores medarbejdere.

Dine personoplysninger kan også videregives til andre modtagere i rejsebranchen, som fx flyselskaber, hoteller og lokale partnere på rejsedestinationen. Vi videregiver altid kun nødvendige oplysninger.


Behandling af personoplysninger i lande uden for EU og det Europæiske Økonomiske Samarbejdsområde (EØS)

Dine personoplysninger vil i et vist omfang blive behandlet uden for EU og det Europæiske Økonomiske Samarbejdsområde (EØS). Kun de oplysninger, der kræves til udførelse af turen og andre tjenester, leveres til partnere.

Når du bestiller en rejse til Bhutan, vil det være nødvendigt at overføre oplysningerne til vores samarbejdspartnere der. Når vi behandler personoplysninger uden for EU og EØS, er vi opmærksomme på at lovgivningen om beskyttelse af personoplysninger kan være lavere end inden for EU og EØS.


Dine rettigheder til oplysninger om dig

Du har til enhver tid ret til at trække dit samtykke til at behandle de oplysninger, du har givet os.

Dette betyder at du også kan anmode om at dine personoplysninger rettes eller slettes. En sådan anmodning er skriftlig til os. Dine data korrigeres eller slettes derefter inden for en måned. Hvis du har en nuværende tur, der ikke er afsluttet eller har en løbende klage eller lignende, slettes dataene inden for en måned efter færdiggørelsen.

Du kan kontakte os med anmodningen om at få adgang til de oplysninger vi har registreret om dig.

Du kan læse mere om dine rettigheder i Datatilsynets vejledning om de registreredes rettigheder som du finder på www.datatilsynet.dk.

Du har også ret til at klage over vores behandling af personoplysninger. Dette kan ske ved at bruge de kontaktoplysninger som er anført ovenfor eller at kontakte Datatilsynet. Du finder Datatilsynets kontaktoplysninger på www.datatilsynet.dk.


Revision af persondatapolitikken

Vi forbeholder os ret til at ændre vores privatlivspolitik. Når vi ændrer privatlivspolitikken, ændrer vi også datoen øverst på denne side. Ved væsentlige ændringer vil du modtage meddelelse herom.

Den til enhver tid gældende persondatapolitik er tilgængelig på vores hjemmeside.


Generelle rejsebetingelser

Læse også vores Betingelser.